Testi intern "A" për Informatikë

Shko poshtë

Testi intern "A" për Informatikë

Mesazh  donyhoti prej Thu Jan 28, 2010 9:40 pm

SHKOLLA E MESME TEKNIKE
“MEHMET ISAI”
Testi Intern


Udhëzime:

1.Koha: Keni 60 minuta që t’u përgjigjeni 25 pyetjeve. Koha numërohet prej momentit kur do të filloni t’i zgjidhni pyetjet.
2.Para se të filloni t’u përgjigjeni pyetjeve, qetësohuni plotësisht, sepse kjo do t’ju ndihmojë.
3.Lexojini me kujdes pyetjet dhe pastaj shënojeni vetëm përgjigjen e saktë.
4.Në Fletën e përgjigjeve nuk bën të shkruani tjetër gjë, përveç përgjigjeve për të cilat jeni të bindur se janë të sakta.
5.Mos humbni kohë me pyetjet që nuk i dini, sepse koha mund të mos ju mjaftojë për pyetjet e tjera.
6.Përdoreni deri në fund kohën e testimit, në mënyrë që t’u përgjigjeni të gjitha pyetjeve.
7.Çdo përgjigje e saktë vlerësohet me katër pikë.


Testi Intern

1. Të shkruhet ligji i Kulonit_______________. Kjo është forcë:
a) Mekanike
b) Elektrike
c) Magnetike

2. Voltmetri është instrument për matjen e:
a) Fuqisë
b) Rrymës
c) Tensionit
d) Sasisë së elektricitetit

3. Nëpër përçues rrjedh rryma me intensitet I = 4A, brenda kohës t=0.2s. Sa sasi elektriciteti kalon brenda kësaj kohe ?

a) q = I/t = 0.5 C
b) q = I * t = 0.8 C
c) q = t/ I = 5 C
d) q = I*t = 8 C

4.Të shkruhen format e ligjit të Omit? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5. Njësitë përkatëse lidhi me madhësitë përkatëse:

A C s W V


U t q P I

6. deri 12.
12-18 Baza e Elektronikës
19. Si bëhet hapja e hapësires punuese në c++ (emërtoni file me emrin dhe projects me mbiemrin tuaj) ?
________________________________________________________________________________________________________________________________________________

20.Shkruani programin përmes te cilit shtypen në ekran;

Shkolla jonë.
Klasa jonë është solide.

21.Shkruani së paku tri komanda paraprocesorike (preprocessor command)
a)_______________________b)___________________c)_________________________

22.Të kryhen veprimet:

a)deklaroni këto variablaa=600(______),b=3.11(______),c=2(______),d=3.5e6(______)
b)formoni një idetifikator nga konbinimet e karaktereve të dhëna ,rradhitni drejt dhe largoni karakteret që nuk lejohen 5#dita+nata_g __________________

23. Forma e përgjithëshme e poshtëshënuar paraqet;
tipi emri(t1 f1 , t2 f2,….,tn fn)
{ x;
return x; }
a) forma e komandës FOR, b) forma e komandës DO, c) definimin e nje funksioni (nënprogrami)

24. Bashko me shigjeta opsionet e sakëta:

setw(k) mbushja e hapsires me mostër
goto a shtypja në një hapsirë të caktuar
fill(‘s’) shtypja me precizitet të caktuar
showpos shtypja e parashenjes
cout.precision(k) kapërcimi pa kusht

25. Formoni serit nga format e shkurtuara të shprehjeve në c++

a) për i=1 , i++ ___________________________________________________________
b) për i=1 , i- - ___________________________________________________________
c) për v=2,h=2 , v+=h;______________________________________________________

donyhoti

Numri i postimeve : 3
Join date : 28/01/2010

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi