Testi A dhe B i kl XII Ndërtimtarisë

Shko poshtë

Testi A dhe B i kl XII Ndërtimtarisë

Mesazh  nasermorina prej Sun Mar 21, 2010 12:40 am

SH. M. T. “ MEHMET ISAI “ Lënda : Praktika Profesionale
GJILAN

drejtimi. ………………………. KL………. Nr i ditarit …….. GR. A

TEST NGA LËNDA
Praktika Profesionale
1. Çka është byroja e projektimit :
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2. Çfar janë Kofrazhet :
a/ Drrasat e shtyllave
b/ Drrasat e shtyllave dhe shallonave
c/ Kallëpet
3. Për çka na nevoitet shqyrtimi gjeo-mekanik i tokës
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
4. Çka janë listelat e tjegullave dhe të ajrit , dhe cilat janë dimensionet e tyre.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
5. Tregoni se çka kuptoni me shindren e bitumenzuar:
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
6. Sa është pasha e betonit të letë.
a/ prej 1200 – 1500 kg/m3
b/ prej 1200 – 1300 kg/m3
c/ prej 1300 – 1550 kg/m3

7. Pse ndërtohen sistemet skeletore
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
8. Cili faktor ndikon në përcaktimin e pjerrtësis së pullazit
a./Lartësi mbidetare
b./ Zona gjeografike
c. / Larësia mbidetare dhe zona gjeografike
9. Cekni shtresat e mbulesës prej tjegullave dhe vizatoni prerjën e një pullazi.
__________________ ____________________
__________________ ____________________
__________________
__________________
10. Çka është ondulini dhe në cilat dimensione gjindet në treg.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
11. Numroni llojet e tjegullave të rrafshta dhe vizatoni ma së paku dy forma të tyre.
______________________
______________________
______________________
______________________
______________________
______________________
Çdo pytje i ka nga 5 poena , po në rast të përgjigjëjës së pa sakët , nxënësi i merr 5 poena minus.

prof. i lëndës Naser R. MORINA


SH. M. T. “ MEHMET ISAI “ Lënda : Praktika Profesionale
GJILAN

drejtimi. ………………………. KL………. Nr i ditarit …….. GR. B

TEST NGA LËNDA
Praktika Profesionale
1. Cilat janë rezultatet të cilat duhet ti arrij në prektikën profesionale.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2. Çfar na sherbejn listelat e ajrit dhe cilat janë dimensionet e tyre
a/ Për ajrosjen e pullazit
b/ Për arritjen e vakumit
c/ Për eliminimin e korodimit
3. Sa është pasha e betonit për rërën e moravës dhe lumit drini.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
4. Çka perliti dhe ku më së tepermi përdoret
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
5. Sa është afati i qëndrushmeris te tegollat dhe sa forma egzistojn të shtrengimit të tyre
a./ Me gozhda
b./ Me ngjtësin e vetë
c./ Me ngjitës dhe me gozhda
6. Ku gjejnë përdorim betonet e lehta
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

7. Pse ndërtohen sistemet me mure
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8. Sa lloje të kulmeve dallojmë
1._______________________ 3.___________________
2._______________________ 4.___________________

9. Cekni shtresat te pllaka masive ose themelet deri te estrihu dhe vizatoni detalin.
__________________ ____________________
__________________ ____________________
__________________
__________________
10. Çka është llamarina e profilizuar.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
11. Numroni llojet e llamarinës së profilizuardhe vizatoni së paku dy forma të tyre.
______________________
______________________
______________________
______________________
______________________
______________________
Çdo pytje i ka nga 5 poena , po në rast të përgjigjëjës së pa sakët , nxënësi i merr 5 poena minus.

prof. i lëndës Naser R. MORINA

nasermorina

Numri i postimeve : 5
Join date : 28/01/2010
Age : 55
Location : Gjilan, Republikae Kosovës

Shiko profilin e anëtarit http://WWW.ENG.projekt.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi