Testi intern për Energjitikë

Shko poshtë

Testi intern për Energjitikë

Mesazh  donyhoti prej Thu Jan 28, 2010 9:44 pm

SHKOLLA E MESME TEKNIKE
“MEHMET ISAI”
Testi Intern

Udhëzime:

1.Koha: Keni 60 minuta që t’u përgjigjeni 25 pyetjeve. Koha numërohet prej momentit kur do të filloni t’i zgjidhni pyetjet.
2.Para se të filloni t’u përgjigjeni pyetjeve, qetësohuni plotësisht, sepse kjo do t’ju ndihmojë.
3.Lexojini me kujdes pyetjet dhe pastaj shënojeni vetëm përgjigjen e saktë.
4.Në Fletën e përgjigjeve nuk bën të shkruani tjetër gjë, përveç përgjigjeve për të cilat jeni të bindur se janë të sakta.
5.Mos humbni kohë me pyetjet që nuk i dini, sepse koha mund të mos ju mjaftojë për pyetjet e tjera.
6.Përdoreni deri në fund kohën e testimit, në mënyrë që t’u përgjigjeni të gjitha pyetjeve.
7.Çdo përgjigje e saktë vlerësohet me katër pikë.


Testi Intern

1. Të shkruhet ligji i Kulonit_______________. Kjo është forcë:
a) Mekanike
b) Elektrike
c) Magnetike

2. Voltmetri është instrument për matjen e:
a) Fuqisë
b) Rrymës
c) Tensionit
d) Sasisë së elektricitetit

3. Nëpër përçues rrjedh rryma me intensitet I = 4A, brenda kohës t=0.2s. Sa sasi elektriciteti kalon brenda kësaj kohe ?

a) q = I/t = 0.5 C
b) q = I * t = 0.8 C
c) q = t/ I = 5 C
d) q = I*t = 8 C

4. Të shkruhen format e ligjit të Omit? ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
5. Njësitë përkatëse lidhi me madhësitë përkatëse:

A C s W V


U t q P I

6.deri 10.

11. Dy transformator punojn parallel nëse janë të plotsuar kushtet:

a)
-Tensionet nominale të pshtjellave primare dhe sekondare të jenë të njëjta.
-Lidhja e pështjellave të të dy transformatorëve nuk duhet ti takoj grupit të njëjtë të lidhjeve.
-Tensionet relative të lidhjeve të shkurta duhet të jenë të barabarta.

b)
-Tensionet nominale të pshtjellave primare dhe sekondare të mos jenë të njëjta.
-Lidhja e pështjellave të të dy transformatorëve duhet ti takoj grupit të njëjtë të lidhjeve.
-Tensionet relative të lidhjeve të shkurta duhet të jenë të barabarta.

c)
-Tensionet nominale të pshtjellave primare dhe sekondare të jenë të njëjta.
-Lidhja e pështjellave të të dy transformatorëve duhet ti takoj grupit të njëjtë të lidhjeve.
-Tensionet relative të lidhjeve të shkurta duhet të jenë të barabarta.

12. Figura e mëposhtme tregon:

a) transformatorin ideal b) transformatorin e fuqisë c) autotransformatorin

13. Tek transformatori pështjella primare zakonishtë kyqet në:

a) ngarkes b) burim c) autongarkes


14. Dy regjimet e punës së transformatorit janë:

a) - rexhimi i punes pa ngarkes
-regjimi I lidhjes shkurter

b) -regjimi i punes me ngarkes
-regjimi nominal

b) -regjimi i punes perzier
-regjimi kuazistacionar

15. Koeficienti i shfrytëzimit të transformatorit shkruhet:


a) b) c)


16. Shkalla e shfrytëzimit të dritës paraqet :

a) madhësi fotometrike b) madhësi fizike c) -madhësi matematike
-madhësi kimike


17. Çka përfaqsojn shkronjat në sistemin e mbrojtjes TT:


a) Shkronja e pare T tregon qe sekondari I transformatorit e cila furnizon kete pjese te instalimit elektrik eshte direkt I tokzuar kurse shkronja e dyte T tregon qe te gjithe pjeset percjellese gjate punes normale nuk jane nen tension kurse gjate ndonje gabimi jane te lidhur ne menyre galvanike me token. .

b) Shkronja e pare T tregon qe primari i transformatorit e cila furnizon kete pjese te instalimit elektrik eshte direkt I tokzuar kurse shkronja e dyte T tregon qe te gjithe pjeset percjellese gjate punes normale nuk jane nen tension kurse gjate ndonje gabimi jane te lidhur ne menyre galvanike me token. .

b) Shkronja e pare T tregon qe primari i transformatorit e cila furnizon kete pjese te instalimit elektrik eshte direkt I tokzuar kurse shkronja e dyte T tregon qe te gjithe pjeset percjellese gjate punes normale nuk jane nen tension kurse gjate ndonje gabimi nuk jane te lidhur ne menyre galvanike me token.

18. Cilat janë dy përparsit themelore të siguresës automatike ndaj siguresave shkrirëse:

a) - nuk ka mundesi te prekjes se pjeseve nen tension
-Manipulim I thjesht(nuk ka ndrim te fyshtit)

b) - nuk ka mundesi te prekjes se pjeseve nen tension
-Manipulim jo I thjeshte(ka ndrim te fyshtit)

c) ka mundesi te prekjes nen tension

19. Të shkruhet formula për rrëshqitjen s=?
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

20. Nëse ndriqimi dritës është 100 kurse siperfaqja 30m² atëherë fluksi i drites duhet të jetë i barabart me:

a) 3000 lm b) 130 lm c) 3100 lm

21. Sipas konstruksionit te linjave elektrike rrjetat ndahen ne:

a) – mbitoksore b) -tensionit te ulet c) -radiale
--nentoksore -tensionit te larte -te mbyllura

22. Statori i makinave sinkrone ndertohet me:

a) -pole te dukshme b) –pole te dukshme c) -pole reshqitese
-pole te padukshme -pole unazore -pole rrotulluese

23. Makinat e rrymes alternative ndahen ne:

a) -asinkrone b) –rotor c) –unaza asinkrone
-sinkrone -pole unazore -unaza sinkrone
-alternative me kolektor -indukt -induktor

24. Shpejtesia sinkrone llogaritet ne baze te formules:

a) b) c)

25. Ndikimi I forces magneto motorike te armatures ne fushen magnetike eksituese te makines njihet si :


a) reaksion eksitues b) reaksion i armatures c) reaksion i induktit

donyhoti

Numri i postimeve : 3
Join date : 28/01/2010

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi