Testi intern "B" për Informatikë

Shko poshtë

Testi intern "B" për Informatikë

Mesazh  donyhoti prej Thu Jan 28, 2010 9:42 pm

SHKOLLA E MESME TEKNIKE
“MEHMET ISAI”
Testi Intern

Udhëzime:

1.Koha: Keni 60 minuta që t’u përgjigjeni 25 pyetjeve. Koha numërohet prej momentit kur do të filloni t’i zgjidhni pyetjet.
2.Para se të filloni t’u përgjigjeni pyetjeve, qetësohuni plotësisht, sepse kjo do t’ju ndihmojë.
3.Lexojini me kujdes pyetjet dhe pastaj shënojeni vetëm përgjigjen e saktë.
4.Në Fletën e përgjigjeve nuk bën të shkruani tjetër gjë, përveç përgjigjeve për të cilat jeni të bindur se janë të sakta.
5.Mos humbni kohë me pyetjet që nuk i dini, sepse koha mund të mos ju mjaftojë për pyetjet e tjera.
6.Përdoreni deri në fund kohën e testimit, në mënyrë që t’u përgjigjeni të gjitha pyetjeve.
7.Çdo përgjigje e saktë vlerësohet me katër pike.


Testi Intern

1. Njësitë përkatëse lidhi me madhësitë përkatëse:

A C s W V


U t q P I

2. Të shkruhet ligji i Kulonit_______________. Kjo është forcë:
a) Mekanike
b) Elektrike
c) Magnetike

3. Voltmetri është instrument për matjen e:
a) Fuqisë
b) Rrymës
c) Tensionit
d) Sasisë së elektricitetit

4. Të shkruhet ligji i Kulonit_______________. Kjo është forcë:
a) Mekanike
b) Elektrike
c) Magnetike

5. Të shkruhen format e ligjit të Omit? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6.Nëpër përçues rrjedh rryma me intensitet I = 4A, Brenda kohës t=0.2s. Sa sasi elektriciteti kalon brenda kësaj kohe ?

a) q = I/t = 0.5 C
b) q = I * t = 0.8 C
c) q = t/ I = 5 C
d) q = I*t = 8 C


7. deri 12.
12-18 Baza e Elektronikës
19. Si bëhet hapja e hapësires punuese në c++ (emërtoni file me emrin dhe projects me mbiemrin tuaj) ?
______________________________________________________________________________________________________________________

20.Plotësoni tabelen vijuse:

y=k ? a : b
Komenti brenda rreshtit
/*…..*/

21. Bashko me shigjeta opsionet e sakëta:

setw(k) mbushja e hapsires me mostër
goto a shtypja në një hapsirë të caktuar
fill(‘s’) shtypja me precizitet të caktuar
showpos shtypja e parashenjes
cout.precision(k) kapërcimi pa kusht

22. Bashko me shigjeta opsionet e sakëta
cout kalimi në rresht të ri
cin shtypja
return 0 fundi i programit
<<”\n”; leximi
<<endl; newline character23.Të kryhen veprimet:

a) deklaroni këto variablaa=600(______),b=3.11(______),c=2(______),d=3.5e6(______)
b) formoni një idetifikator nga konbinimet e karaktereve të dhëna ,rradhitni drejt dhe largoni karakteret që nuk lejohen 5#dita+nata_g __________________

24. Forma e përgjithëshme e poshtëshënuar paraqet;
tipi emri(t1 f1 , t2 f2,….,tn fn)
{ x;
return x; }
a) forma e komandës FOR, b) forma e komandës DO, c) definimin e nje funksioni (nënprogrami)

25. Cili është opsioni i sakët te komanda if ,rasti dega e dytë e përbërë:

if (k) if (k) if(k)
a) {a;} b) {a;} c) a;
Else else else
b; {b;} {b;}

donyhoti

Numri i postimeve : 3
Join date : 28/01/2010

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi