TESTI A DHE B për kl e X ndërtimtari dhe kl XI Arkitektur

Shko poshtë

TESTI A DHE B për kl e X ndërtimtari dhe kl XI Arkitektur

Mesazh  nasermorina prej Sun Mar 21, 2010 12:45 am

SH. M. T. “ MEHMET ISAI “ Lënda : Mekanika Teknike
GJILAN

drejtimi. ………………………. KL………. Nr i ditarit …….. GR. A

TEST NGA LËNDA
Mekanikë Teknike
1. Aksioma e parë ?
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2. Si ndahen mbajtësit e plot sipas formës së tyre hapsinore ?
a/ Në mbajtës të plotë dhe mbajtës kapriat
b/ Në mbajtës statikisht të caktuar dhe staikisht të pa caktuar
c/ Në mbajtës syprinor dhe mbajtës vijë
3. Shkruani dhe vizatoni sa lloje mbështetsave kemi ?
a./ ______________________
b./ ______________________
c./ ______________________
4. Sipas mënyrës së shperndarjës së ngarkesave në siperfaqe dhe vëllim çfar ngarkesa kemi ?
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
5. Çfar janë mbajtësit vijë?
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
6. Sa mënyra egzistojn për caktimin e reaksioneve , cekni dhe shkruani ?
a/ Dy ___________________ ______________________
b/ Tri ___________________ ______________________
c/ Një ___________________ ______________________
7. Çka nënkupton me fjalën trup i ngurtë ?
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
8. Sipas gjendjës agregati në çfar gjendje trupi mund të jetë ?
a./Trup i forte , Trup i lëngë dhe Trup i fortë
b./ Trup i forte , Trup i lëngë dhe Trup i gazët
c. / Trup i forte , Trup i lëngë dhe Trup i ngurrët
9. Çfar madhësie është forca dhe cila është njësia themelore e saj ?
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
10. Çka studion Mekanika.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
11. Zgjidhni detyrën e dhën sipas vizatimit të më poshtëm me vlera të përgjithsuara .
Çdo pytje i ka nga 5 poena , po në rast të përgjigjëjës së pa sakët , nxënësi i merr 5 poena minus , përverq në detyrë.
prof. i lëndës Naser R. MORINA


SH. M. T. “ MEHMET ISAI “ Lënda : Mekanika Teknike
GJILAN

drejtimi. ………………………. KL………. Nr i ditarit …….. GR. B

TEST NGA LËNDA
Mekanikë Teknike
1. Aksioma e tretë ?
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2. Sa lloje të kapriatave kemi ?
a/ Kapriata plane dhe të pjerrta
b/ Kapriata sipërfaqsore dhe vëllimore
c/ Kapriata plane dhe hapsinore
3. Shkruani dhe vizatoni sa lloje mbështetsave kemi ?
a./ ______________________
b./ ______________________
c./ ______________________
4. Ngarkesat e përqëndruara në çfar pozite mund të jenë ?
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
5. Çfar janë mbajtësit vijë?
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6. Mbajtësit ________________ ndahën në mbjatës të thjesht dhe të _______________ .


7. Çka janë ngarkesat e vijueshme dhe me çfar shkronja shënohen ?
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
8. Sa metoda egzistojn për zgjedhjën e detyrave lidhur me sistemin e forcave konkurente , cekni ?
a./Dy metoda _________________________________
b./ Tri metoda ___________________________________________________
c. / Një metod ________________
9. Shkruani kur është sistemi i përcaktuar, i papërcaktuar dhe labil ?
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
10. Çka studion Kinematika.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
11. Zgjidhni detyrën e dhën sipas vizatimit të më poshtëm me vlera të përgjithsuara .Çdo pytje i ka nga 5 poena , po në rast të përgjigjëjës së pa sakët , nxënësi i merr 5 poena minus , përverq në detyrë.


prof. i lëndës Naser R. MORINA

nasermorina

Numri i postimeve : 5
Join date : 28/01/2010
Age : 55
Location : Gjilan, Republikae Kosovës

Shiko profilin e anëtarit http://WWW.ENG.projekt.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi