TESTI A dhe B për kl XIII Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës

Shko poshtë

TESTI A dhe B për kl XIII Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës

Mesazh  nasermorina prej Sun Mar 21, 2010 12:48 am

SH. M. T. “ MEHMET ISAI “ Lënda : Instalacionet e Ujësjellësit
GJILAN dhe të Kanalizimit

drejtimi. ………………………. KL………. Nr i ditarit …….. GR. A

TEST NGA LËNDA
Istalacionete Ujësjellësit dhe të kanalizimit
1. Si ndahen ujrate e zeza sanitare :
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2. Për sistemin totalisht të ndar sa rrjete të gypave kemi ,te sistemi I kanalizimit të ndarë :
a/ Sisteme të ndara dhe të koibnuara
b/ Për ujrat sanitare dhe industrial
c/ Sisteme plotsisht të ndara dhe jo plotsish të ndara
3. Vizatoni sistemin e ndarë të rrjetit të kanalizimit

4. Si bëhet pastrimi i ujrave të ndotura
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
6. Çka janë lagunat:
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5. A mund të pastrohen ujërat industriale përmes pastrusve biologjik :
a/ nëse PO pse ?
b/ nëse JO pse ?

6. Çfar forme kanë kanalet për pastrimin e ujrave të ndotura me anë të drenzhës,trego
dhe vizato .

7. Guacat ancak vendosen në :
a./Guacat ancak vendosen në dysheme
b./ Guacat ancak vendosen në murë
c. / Vendosen mbi pllaka
8. Sa është lartëisa e rezervuarve të vegjel:
a./ 1.4 m’
b./ 1.55 m’
c./ 1.5 m’
9. Sa është lartësia e enëlarseve dhe sa është hapsira e nevojshme për punë:
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
10. Ku nuk parashikohen të vendosen bidet:
a./ Ku nuk ka ujë të nxehët dhe të ftohët
b./ Ku nuk ka shtypje të mjaftushme
c./ Ku nuk ka ujë të ftohët
Çdo pytje i ka nga 5 poena , po në rast të përgjigjëjës së pa sakët , nxënësi i merr 5 poena minus.

prof. i lëndës Naser R. MORINASH. M. T. “ MEHMET ISAI “ Lënda : Instalacionet e Ujësjellësit
GJILAN dhe të Kanalizimit

drejtimi. ………………………. KL………. Nr i ditarit …….. GR. B

TEST NGA LËNDA
Istalacionete Ujësjellësit dhe të kanalizimit
1. Çka janë ujrat e zeza industriale :
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2. Si quhet rrjeti i kanalizimit i cili shfrytëzohet për largimin e ujrave të ndotura dhe atyre
atmosferike :
a/ Sisteme të ndara , të përziare , të ndara plotsisht dj eho plotsisht
b/ Për ujrat sanitare dhe industrial
c/ Sisteme gjysëm i ndarë
3. Vizatoni sistemin gjysëm të ndarë të rrjetit të kanalizimit
4. Çfar ndarje bën metoda mekanike dhe çka është gropa septike .
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
6. A lejohet shkarkimi i ujrave industriale në sistemine kanalizimit, nëse po pse dhe nëse jo pse:
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5. Ku rriten bimët për pastrimine ujrave të zeza në vendin tonë :
a/ Në brigjet e lumit dri afer Prizerenit .
b/ Në liqenin e badovcit Dragash.
c/ Në liqenin e Brezës Dragash
6. Çfar forme kanë Lagunat ,trego dhe vizato .

7. Sipas numrit të shfrydzusve dhe llojit të objekteve çfar guaca përdorën :
a./Pisoaret e murit,vërtikale,koritore dhe muratore
b./ Pisoaret e murit,vërtikale,koritore dhe grupore
c. / Pisoaret e murit,vërtikale,grupore dhe shiritore
8. Sa është trashësia e mureve të vaskave prej hekuuri të derdhur dhe dhe sa është lartësia e buzinave
të epërme :
a./ 4 – 8 mm dhe 55 – 60 cm
b./ 4 – 6 mm dhe 55 – 60 cm
c./ 4,5 – 7 mm dhe 50 – 60 cm
9. Tregoni karakteristikat kryesore të vaskave dushe:
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
10. Vaskat dushe sipas dedikimit i ndajmë në :
a./ Vaskat dushe krejtsisht hapure, gjysëm të hapura,të mbyllura, muratore
b./ Vaskat dushe krejtsisht të hapure, gjysëm të hapura,të mbyllura
c./ Vaskat dushe krejtsisht hapura,të mbyllura të izoluara
Çdo pytje i ka nga 5 poena , po në rast të përgjigjëjës së pa sakët , nxënësi i merr 5 poena minus.

prof. i lëndës Naser R. MORINA

nasermorina

Numri i postimeve : 5
Join date : 28/01/2010
Age : 55
Location : Gjilan, Republikae Kosovës

Shiko profilin e anëtarit http://WWW.ENG.projekt.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi